Kehidupan seorang perantau | misspqa

Kamis, 16 Februari 2017

Hello guys, oraitt today aku nak ceritakan serba sedikit tntg my sweetheart + cinta hati aku sorg nih memandangkn dah lama aku tak bebel kat blog nih. Hehee
Okey, korg nk tgok gambar pakwe aku dulu atau nak aku berceloteh dulu?? Haha, of course lah aku nak berceloteh dulu, kang bile dah tgok pic pakwe aku tak hensem xnak plak korg baca coretan aku nih. Hahaa
Malam nih mmg bnyk aku nk berceloteh dsebabkan hati aku tgh berbunga2 + kebosanan yg melanda nih. So siap sedia lah korg nk baca pnjang lebar cerita aku nih. Hahaa
Act korg tau tak umur aku brp? Kpd siapa yg dah tgok profille aku mstilah tau kan tpi kpd siapa yg tak brminat nk tgok, so aku bgitau lah umur aku untuk saat & detik nih masih muda & bergetah lagi. Hahaa gurau jek, alhamdulilah masih dpanjgkn umur utk usia aku yg 20 nih. Dah besar rupanya patot lah dah miang nak kahwin. Eh? Hehee berangan jap*
Bnyk plak aku bebel nih, bila nak start cito nih. Hahaha maaf lah yee. Okeyh2 nk start cite dah nih, mohon jgn sediakan tisu utk kisah aku nih.

Lelaki yg brjaya memikat hati aku nih sebenarnya lelaki yg banyk bersabar & tolong aku saat aku susah & tidak pnye apa2. Detik perkenalan kitorang mcm biase lah bdk2 skrg kenal melalui wchat tapi alhmdulilah aku brsyukur krn dipertemukn dgn dy. Dan brhrp utk prkenalan selama setahun lebih ini mmbawa ke jinjang pelamin sprti yg telah kami rncangkan. Aminnn moga Allah permudahkan. Korg nk tau lelaki nih bnyk sgt brkorban utk aku, banyk sgt smpai tak boleh nk senaraikan. Umur pakwe aku 23 taon, 3 taon lgi tua dari aku. Nampak juga dy matang dlm buat keputusan sesuatu prkara. Dy seorg jururawat lelaki, lelaki tinggi lampai, berwajah manis & kaya dgn budi bahasa. Aku ingat lagi dulu masa aku study, aku xcukup duit nk bayar yuran, maklom lah yuran kolej mahal, mase tuh dy blom gaji lagi, dy sggop pinjam duit kwn dy semata2 nk tlong aku & smpai skrg bnyk sgt tlong aku walaupon aku dah brhenti study. Keluarga dy baik sgt dgn aku & mampu terima smua kekurangn aku & tak pernah memndang rendah dkt aku. Yg pasti aku syg mak dy, ingat lagi waktu aku sakit dkt hp mak dy dtg suapkn aku mkn, aku nih mengada skit klau sakit mmg susah nk mkn. Tapi dy ambik berat dkt aku, bnyk kali jgk dy dtg hp nk jenguk aku. Mne lah nk carik bakal mak mertua yg baik mcm tuh. Haishhh susah nk jmpa. Aku sentiasa brdoa agar dy mnjadi yg halal buatku & mnjadi pembimbing hdupku. Namun, Allah lebih mengetahui mne yg baik buat hmbanya. Sungguh, aku sgt mencintainya bkn krn harta apalagi rupa tapi krn kasih sygnya yg ikhlas utk aku.

Penat pulak aku nk bercerita pnjang lebar nih, mata buat hal plak dah. Hahaa, okey overall aku nk bgitau korg carilah lelaki yg sungguh2 mahukan kita bkn kita yg berlebihan. Maruah seorg wanita tinggi letaknya jgnlah kita rendahkn hnya krn ingin tunduk dgn seorg lelaki yg blom pasti lgi. Ingatan utk diri sndiri jgk, moga sentiasa letakkan yg kuasa itu sentiasa dlm keutamaan. Doa yg baik2 in sya Allah yg berlaku nnti semua baik2. Okey lah geng, ngantok betul nih. Tidur duluan yaa. Esk kita smbong lagi yoo.
Asalamualaikum

0 komentar:

Posting Komentar